Feyenoorders spreken elkaar tegen over videoscheidsrechter

Feyenoord is vandaag officieel begonnen aan het seizoen 2017/2018 met een hoofdprijs. Na de wedstrijd werd er echter meer gepraat over de penalty voor Vitesse dan de winst van Feyenoord.

Steven Berghuis vindt het raar dat er een penalty gegeven kan worden terwijl Feyenoord leek te scoren “Ik vind dat het weinig met voetbal heeft te maken”, aldus Feyenoordaanvaller Steven Berghuis na het winnen van de strafschoppenserie. tegenover Metro “Ik had het er net met Renato Tapia over en we kwamen tot de conclusie dat op deze manier de charme van het voetbal verdwijnt. Nu lijkt het meer op een spelletje op de PlayStation. Fouten maken hoort er nu eenmaal bij, ook door scheidsrechters. Dat is menselijk.”

Toch zijn er ook Feyenoorders die er anders over denken, bijvoorbeeld Jens Toornstra. “Uiteindelijk is dit de eerlijkste manier. Het kan wel zijn dat de charme er dan een beetje vanaf gaat, maar je wilt toch op faire wijze een wedstrijd winnen?”

Wat als Jørgensen dan geen buitenspel had gestaan? “Dan had ik dat doelpunt van Feyenoord alsnog afgekeurd om vervolgens een strafschop aan Vitesse toe te kennen. De overtreding werd eerder gemaakt dan het doelpunt en dan maakt het niet uit hoeveel tijd daar tussen zit, zolang het spel tussen de twee situaties niet heeft stil gelegen”, dat zegt Danny Makkelie.

Geef een reactie