‘Zo zou iedereen die bij Feyenoord speelt dat moeten zien’

Sofyan Amrabat verruilde afgelopen zomer FC Utrecht voor Feyenoord. De talentvolle Marokkaanse international heeft in het eerste seizoenshelft veel wedstrijden gespeeld voor Feyenoord 1, maar heeft vooralsnog de basisplaats niet weten af te dwingen. Desondanks is hij tevreden over zijn eerste periode bij de Stadionclub.

In geprek met Harry Vermeegen blikt Amrabat kort terug op zijn eerste halfjaar bij Feyenoord. ‘Het is hier top man, ja echt, zeker. Ik zit hier nu een half jaar.’ Op de vraag van Vermeegen of we niet meer van Amrabat moeten zien in het eerste van Feyenoord antwoordt de jonge middenvelder: ‘Ja, natuurlijk. Zelf vind ik dat ik iedere week zou moeten spelen, maar de trainer is de baas. Zo zou iedereen die bij Feyenoord speelt dat moeten zien.

Amrabat is van mening dat iedere dag je best doen op trainingen en in de wedstrijden de beste manier is om de coach te overtuigen van zijn kwaliteiten en zichzelf in de basiself te knokken. Daarom hoopt Amrabat op speeltijd in de Klassieker, waarbij hij aangeeft dat de Rotterdammers er alles aan zullen doen om te winnen in de Amsterdam ArenA. ‘Ja, we gaan ons best doen om daar te winnen. Echt, alles geven. We gaan onze levens geven om goed resultaat neer te zetten.’

Geef een reactie